Polițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE IALOMIȚA

La data de 03.11.2017, Curtea de Apel București a mențiunut sentința penală pronunțată de Tribunalul Ialomița, dispunând condamnarea definitivă a inculpaților:
CATRINESCU NICOLAE, agent de poliție în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Fetești, la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția;
BĂLAN FLORENTINA GINA, funcționar public în cadrul unei primării, la pedeapsa de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice;
CHIVU VALERIU SORIN, șeful Postului de Poliție Bordușani, la pedeapsa de 2 ani cu executarea pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În ceea ce îl privește pe acesta, instanța a descontopit pedeapsa de 7 ani și o lună, aplicată inculpatului într-o altă cauză penală, instrumentată de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomița, inculpatul având în total de executat 7 ani și 9 luni închisoare.
Hotărârea este definitivă.
Ofițerii S.J.A. Ialomița au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.
În fapt, s-a reținut că, în anul 2015, agentul de poliție Catrinescu Nicolae a pretins și primit bonuri valorice de carburant de la un conducător auto, suspect în cauză, pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu.
Totodată, agentul de poliție Chivu Valeriu Sorin împreună cu inculpata Bălan Florentina Gina și-au traficat influența pe lângă agentul de poliție Catrinescu Nicolae, în schimbul sumei de 3000 lei, pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional o societate de transport al cărei angajat a fost surprins în timp ce conducea un camion care nu deținea, în termenul de valabilitate, verificarea metrologică a aparatului tahograf. Suma de bani a fost remisă ulterior agentului de poliție Catrinescu Nicolae de către o persoană, suspectă în cauză, angajată în cadrul societății de transport.
În cursul urmăririi penale a rezultat că agentul de poliție Catrinescu Nicolae a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, administrând în fapt o societate comercială din Municipiul Fetești, iar în acest context o obținut credite bancare, împrumuturi de la persoane fizice, a semnat ordine de plată și documente contabile, fiind împuternicit de administratorul de drept al societății comerciale.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.