Polaris este obligată să întrerupă serviciul de salubrizare în Slobozia

3Începând cu data de 13.05.2016, Polaris M Holding va fi obligată să întrerupă prestarea servicului de salubrizare în municipiul Slobozia, societatea de salubrizare aflându-se, pentru a doua oară, în decurs de o lună, în situaţia de a nu avea acces la Depozitul Zonal Conform pentru deşeuri periculoase al judeţului Ialomiţa. Astfel, firma Polaris este pusă în situaţia limita de a nu mai colecta deşeurile de pe raza municipiului Slobozia neavând, practic, unde să le depoziteze.
Această situaţie a survenit în urma solicitării societăţii Vivani Salubritate SA de a modifica tariful de depozitare a deşeurilor municipale în cadrul Depozitului Zonal conform pentru deşeuri nepericuloase.
În aprilie 2016, Polaris a întâmpinat aceeaşi problemă cu care se confruntă în prezent. La momentul respectiv s-a hotărât remedierea temporară a situaţiei prin prelungirea cu 30 de zile a contractului de depozitare, urmând ca în această perioadă Consiliul Local Municipal Slobozia să analizeze solicitarea societăţii Vivani Salubritate SA de majorare a tarifului.
În urma demersurilor de soluţionare a acestei probleme, Primăria Municipiului Slobozia a solicitat societăţii Vivani Salubritate SA refacerea documentaţiei de fundamentare a tarifelor pentru activitatea de depozitare a deşeurilor deoarece aceasta era incompletă şi nu respecta prevederile Ordinului ANRSC 109/2007. Din păcate, nici până în prezent, Vivani Salubritate SA nu a transmis documentaţia completă, Primăria Municipiului Slobozia aflându-se în imposibilitate de a înainta o propunere către Consiliul Local al Municipiului Slobozia.
Schimbul de corespondenţă dintre Primăria Municipiului Slobozia şi societatea Vivani Salubritatea SA s-a realizat prin intermediul firmei Polaris M Holding, aceasta deţinând calitate de concesionar al serviciului public de salubritate
Contractul de depozitarea a deşeurilor nepericuloase este încheiat intre Polaris M Holding şi Vivani Salubritate SA, însă singura autoritate în măsură să accepte modificarea tarifului de depozitare este Consiliul Local Municipal Slobozia, conform legii 101/2006, actualizată şi republicată.
Polaris M Holding mulţumeşte cetăţenilor, instituţiilor şi agenţilor economici pentru colaborarea de până acum şi îşi cere scuze pentru disconfortul provocat de această situaţie, asigurandu-i că, de îndată ce situaţia se va soluţiona, îşi va relua activitatea.

Conducerea SC Polaris M Holding SRL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.