Ofițer de poliție, acuzat de luare de mită: 10.200 de lei pentru 54 de operațiuni de înmatriculări de autovehicule

Acord de recunoaștere încheiat cu un ofițer de poliție cercetat pentru luare de mită în formă continuată

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unui inculpat, la data faptei ofițer de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
În fapt, s-a reținut că în perioada 15 septembrie 2017 – 12 octombrie 2017, inculpatul, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița, a primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de operațiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei și 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).
Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracțiunii și care a fost depusă de acesta la bancă.
Inculpatul a recunoscut comiterea faptei reținute în sarcina lui, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturi.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul D.A.D.P. Slobozia.
Pentru probarea activității infracționale, ofițerii de poliției judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală.
Reamintim faptul că, pentru comunicarea cu cetățenii, atele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Ialomița sunt: Municipiul Slobozia, Strada Alexandru Odobescu, nr. 7-9, telefon/fax 0243/220556, mail: ialomita.dga@mai.gov.ro .

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.