Investiții în reabilitarea rețelei de străzi și trotuare în comuna Cosâmbești

Investițiile în infrastructura rutieră se dovedesc viabile pentru unele comunități ialomițene. În comuna Cosâmbești, autoritățile locale au găsit resurse de la bugetul local pentru extinderea trotuarelor și asfaltarea străzilor. Reabilitarea drumurilor reprezintă pentru edilul localității o prioritate, în contextul în care în unele sate din Ialomița, drumurile lasă încă de dorit.

Alei pietonale pentru siguranța cetățenilor

Străzile pline cu gropi și trotuarele sparte sunt de acum istorie în comuna Cosâmbești. După mult timp, locuitorii și-au văzut îndeplinită o doleanță stringentă. Proiectul privind extinderea trotuarelor de-a lungul Drumului Județean 201 a devenit realizabil grație eforturilor autorităților locale care s-au gândit în primul rand la siguranța cetățenilor. Pentru că aleile pietonale erau inaccesibile, oamenii erau nevoiți să treacă pe șoseaua județeană și mulți dintre ei deveneau victime ale accidentelor rutiere. Acum, în satele Cosâmbești și Gimbășani, au fost amenajate aleile pietonale, iar lucrarea executată de o societate din municipiul Slobozia este una de calitate: ”Acest proiect de amenajare a aleilor pietonale a fost cerut de locuitori cu mulți ani în urmă, iar în acest an am reușit să alocăm o sumă de cinci miliarde de lei vechi pentru implementarea lui, în ideea de a decongestiona traficul pe drumul județean, să nu se mai intersecteze mașinile cu circulația pietonilor și totodată pentru siguranța cetățenilor. Conform proiectului, avem 4223 de metri liniari în reabilitare”, a declarat Bogdan Popescu, primarul comunei Cosâmbești.

Asfaltare în comuna Cosâmbești

Un alt proiect în execuție, contractat anul trecut în luna octombrie, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, vizează asfaltarea a două străzi: ”Este vorba despre strada Trandafirilor în satul Cosâmbești și strada Tineretului în satul Gimbășani, în lungime de 780 de metri. Noi am fi vrut să executăm mai mult, dar am gândit că nu trebuie să începem proiecte foarte mari pe care să nu putem să le finalizăm. Acesta este un proiect util pentru toți cei care tranzitează localitatea”, a mai precizat primarul comunei Cosâmbești.

Modernizarea infrastructurii rutiere contribuie la crearea unor condiții de transport adecvate pentru cetățenii localității, dar în mod sigur și la dezvoltarea economică a comunei Cosâmbești.

Galerie foto:

« de 4 »

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.