Exercițiu de alarmare publică în caz de cutremur la Slobozia

Vă aducem la cunoștință că, în data de 24.10.2017, între orele 10.00-12.00, în municipiul Slobozia se va desfășura un exercițiu de alarmare publică și intervenție, cu tema: ,,Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pentru gestionarea situației, limitarea şi înlăturarea efectelor în cazul producerii unui cutremur de pământ produs în zona Vrancea, resimțit cu mare intensitate pe teritoriul municipiului Slobozia, în cooperare cu structuri din cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență’’.
Potrivit scenariului, marți, 24 octombrie, ora 09.53, în zona Vrancea, la o adâncime de 110 km s-a produs un cutremur de pământ cu intensitatea de 7,5 grade pe scara Richter, resimţit si în municipiul Slobozia, unde a produs pierderi și distrugeri însemnate.
Exercițiul de alarmare publică și intervenție este structurat pe două etape :
Etapa 1 –Alertarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, organizarea acţiunilor de intervenţie pentru protecţie şi salvare cu forţele existente.
Etapa 2 – Gestionarea situațiilor de urgență de către Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi desfășurarea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui cutremur de pământ de către Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă și structurile cu care se cooperează.
Totodată, în cadrul acestei activități, este prevăzut și un exercitiu de evacuare a elevilor și cadrelor didactice din școli generale, colegii si licee, surprinși de cutremur în timpul orelor de curs.
Începerea exercițiului va fi marcată prin semnalul ,,ALARMA LA DEZASTRE’’,  iar încetarea acestuia prin semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI”, transmise prin intermediul sirenelor electronice amplasate în municipiu.
Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, fac apel la populaţie să își pastreze calmul și să nu intre în panică, întrucât acesta este doar un exercițiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.