DSP Ialomița oprește acțiunea de dezinfecție pe scările de bloc și pe străzile din Municipiul Slobozia

Ca urmare a unui control al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, Primăria Municipiului Slobozia se află, momentan, în imposibilitatea de a continua acțiunea de dezinfecție pe scările de bloc și pe străzile din oraș, pe motiv că produsul folosit nu este conform.
Soluția dezinfectantă pe care am folosit-o ( Aldezin), fabricată la Institutul Pasteur și autorizată TP 2 până în 2016, este autorizată TP 3( am atașat foto cu precizările producătorului) din motive comerciale .
În ultimele 3 săptămâni de intervenție, am notificat permanent DSP cu privire la produsul utilizat. Totodată, printr-o adresa înaintată doamnei prefect, am atras atenția asupra faptului că la ședințele de Comitet Local pentru Situații de Urgență Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participă, fie nu este de specialitate, și am cerut recomandări în ceea ce privește dezinfecția. Adresa este fără răspuns până în momentul de față.
Recomandări privind dezinfectarea domeniului public au fost cerute și printr-o adresă înaintantă Guvernului României de către Asociația Municipiilor din România -structură din a cărei conducere face parte și primarul Adrian Mocioniu. Majoritatea primăriilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. În urma controlului efectuat de către DSP, am solicitat să ni se indice produsul pe care să îl folosim, însă nu am primit răspuns.
Primăria Slobozia fost printre primele autorități locale care au demarat această acțiune, eficientă în combaterea coronavirus și fără riscuri pentru cetățenii din Municipiul Slobozia. Cel mai bun argument în acest sens este că, după dezinfecțiile efectuate cu succes de către echipele D.A.D.P., nu au fost sesizări din partea cetățenilor. Din contră , acțiunile noastre au fost primite cu entuziasm și încredere din partea cetățenilor.
Menționăm faptul că dezinfecția domeniului public a fost efectuată cu costuri minime , datorită faptului că suntem printre puținele primării din țară care realizează dezinfecția în regim propriu, prin DADP, fiind autorizați ANRSC. Din discuțiile purtate cu reprezentanții producătorului de la Institutul Pasteur, am aflat că produsul Aldezin este în momentul de față în curs de autorizare TP 2, iar produsele care conțin aceeași substanță activă sunt comercializate în toată Uniunea Europeană ca TP2. Mai exact, produsul care nu a fost conform din punctul de vedere al DSP până acum , va fi conform de săptămâna viitoare, dacă se va întruni comisia naționala de biocide.
Produsele existente pe piața dezinfectanților și recomandate de către DSP au doar costuri enorme, fără acțiune virucidă (deci nu combat coronavirus). Inclusiv prin această adresă, îi întreb pe specialiștii DSP : cu ce produs dezinfectăm ????
Ce rămâne pana acum? O dezinfecție făcută eficient și în siguranță pentru cetățeni din toate punctele de vedere.
Prioritară pentru administrația locală Slobozia este siguranța cetățenilor noștri pentru care am folosit un produs garantat de combatere a Coronavirus. Pe primul loc, sănătatea slobozenilor și măsuri eficiente de combatere a coronavirusului!

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.