Deputatul Luminița Barcari: Proiect de lege pentru protejarea victimelor violenței împotriva agresorilor, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de lege revoluționar pentru protejarea victimelor violenței împotriva agresorilor, prin care se extinde ordinul de protecție la toate victimele, indiferent de forma de violență și de relația cu agresorul. Mai mult, se mărește perioada maximă pentru care pot fi emise ordine de protecție a victimelor violentei domestice, de la 6 luni la 12 luni.
Astfel, se va putea emite ordin de protecție în caz de hărțuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinței acesteia sau a altor locuri și multe altele. Mai mult, proiectul presupune inclusiv monitorizarea agresorului cu brățară electronică.
Sunt convinsă că acest proiect de lege, odată ce va intra în vigoare, va salva vieți. Felicit Guvernul, Ministerul Justiției și Ministerul de Interne pentru această inițiativă pe care o voi vota cu toată inima atunci când va ajunge în Camera Deputaților.
Potrivit Barometrului de gen 2022, în anul precedent în România au fost înregistrate 51.222 de victime ale violenței domestice.

Deputat PNL Ialomița, Barcari Luminița

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.