VIDEO: Al doilea grup de elevi din Republica Moldova, la Slobozia


Al doilea grup de elevi din Republica Moldova a ajuns în județul Ialomița. După Colegiul Național Mihai Viteazul, gazda acestor elevi a fost Liceul de Arte din municipiul Slobozia. Elevii, unii dintre ei pentru prima dată în România, au ajuns la Slobozia pentru a cunoaște mai bine cultura și specificul școlilor din Slobozia, într-un schimb de experiență ce se vrea conservat de autoritățile din Ialomița. Directorul Liceului de Arte ”Ionel Perlea” le-a prezentat oaspeților un scurt istoric despre unitatea de învățământ, care de-al lungul timpului a reușit să devină o instituție școlară emblematică la nivel de județ.
Două tinere, originare din Republica Moldova învață la Liceul de Arte. Aici predau și trei profesori din Basarabia, care au reușit să se integreze foarte bine în sânul comunității ialomițene.
Elevii Liceului de Arte ”Ionel Perlea” din Slobozia le-au oferit oaspeților un scurt program artistic, ca o dovadă a talentului și pasiunii față de activitățile desfășurate la școală.
Elevii din Republica Moldova vor încheia un acord de colaborare cu cei de la Liceul de Arte pentru a duce acest schimb de experiență mai departe și a schimba păreri și modele de bune practici constructive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.