VIDEO: Mai multe femei din Valea Măcrișului s-au dat bătute pe hârtie pentru a primi bani europeni

S-au dat bătute pentru 6 000 de lei! Mai multe femei din comuna ialomițeană Valea Măcrișului au încasat sume frumoase pe baza unui proiect european care proteja victimele violenței domestice. În anul 2014, Autoritatea Națională pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Bărbați, aflată în subordinea Ministerului Muncii, a lansat proiectul ”START – o viață de calitate în siguranță”. În Ialomița, au fost selectate pe baza unor criterii clare 50 de beneficiare, din care 24 în comuna Valea Măcrișului. Acestea s-au declarat bătute numai pe hârtie, realitatea fiind cu totul alta: femeile nu știu pentru ce au fost alese în cadrul proiectului, dar în schimb au încasat câte 6 000 de lei, bani pe care trebuia să îi folosească pentru a deprinde o viață independență departe de soțul agresor. Numai că sumele de bani au fost valorificate în alte scopuri: cu banii de la Uniunea Europeană, acestea și-au cumpărat mașini de spălat, frigidere, tablete, mobilier și tablă pentru a-și înveli casele. Cu acești bani, unele dintre ele abia acum simt că trăiesc în secolul 21 … fără a fi însă bătute de partenerii lor.
Întreaga poveste a fost scoasă la iveală de un localnic din sat. Revoltat că unele dintre femei nu au fost incluse în proiect, acesta a făcut o sesizare la Prefectura județului Ialomița. Ba chiar mai mult, bărbatul susține că de banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană au profitat și angajatele Primăriei.
Primarul Comunei Valea Măcrișului ridică din umeri. A aflat din presă despre aceste cazuri și susține că nu a fost informat despre existența acestui proiect.
Cazurile celor 24 de femei din comuna Valea Măcrișului bătute pe hârtie au intrat în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.
Valea Măcrișului este o comună sub 2000 de locuitori. Localitatea a devenit cunoscută datorită acestei povești incredibile. La crâșma din sat, toți bărbații dezbat acest subiect fierbinte. Fiecare se jură că nu și-a atins cu un deget consoarta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.