VIDEO: Terapie pentru recuperarea persoanelor care au suferit arsuri, explicată de psiholog

Acceptarea şi canalizarea gandurilor pozitive pentru inducerea vindecării …. sunt elementele terapeutice care îi ajută pe cei care au suferit o traumă să depăşească durerea. Psihologul Victoriţa Dumitrache din Ialomiţa este specialistul care a lucrat la o abordare cu totul specială pentru vindecarea celor care au arsuri pe corp. Unul din pacienţii săi a fost o fetiţă în vârstă de şase ani din Slobozia, care în urmă cu câteva luni a căzut într-un cazan cu zer fierbinte, suferind arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. Pentru a o ajuta să îşi revină în urma şocului ulterior accidentului, psihologul a folosit terapia prin joc. A învăţat-o pe fetiţă să îşi deseneze părţi ale corpului şi să îşi imagineze cum poate vorbi cu rănile sale pentru a le vindeca.
Mama fetiţei a fost implicată la rându-i în terapie. A fost nevoie de inversarea rolurilor pentru ca ambele să accepte suferinţa.
Fetiţa în vârstă de şase ani a transmis prin intermediul psihologului un mesaj de încurajare victimelor incendiului din clubul Colectiv.
Psihologul Victoriţa Dumitrache a dezvoltat şi un concept numit Psihophotoshop, prin care îi ajută pe cei care au trecut printr-o suferinţă fizică sau psihică să îşi repare singuri rănile.
În urma unui eveniment tragic soldat cu vătămări grave ale corpului, pacienţii trebuie să evite negarea stării de suferinţă. Totul se reduce la psihic, iar acesta trebuie să lucreze numai în pozitivism şi speranţă, explică psihologul Victoriţa Dumitrache.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.