Cartierul rezidențial din Ciulnița, la un pas de a fi racordat la energia electrică

Ansamblul rezidențial din comuna Ciulnița va fi racordat la energie electrică! Autoritatea locală a convenit cu firma Enel Distribuție Dobrogea încheierea unui contract cu o companie agreată de ANRE, în vederea alimentării cartierului rezidențial cu energie electrică. Dacă proiectul tehnic va primi avizul într-un timp scurt, sunt toate șansele ca în luna martie a anului viitor, cei care și-au ridicat locuințe în cartierul nord Ciulnița să aibă curent electric.

Înțelegere cu operatorul de distribuție energie electrică, în folosul cetățenilor

Conform legii, primăria comunei Ciulnița are dreptul de a încheia un contract cu o firmă stabilită de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și nu direct cu ENEL Dobrogea. Avantajul este că UAT Ciulnița nu este obligată să plătească sumele stabilite pentru distribuția rețelelor de joasă tensiune înainte de executarea lucrării, așa cum cerea ENEL, ci are posibilitatea de a identifica un constructor care să realizeze lucrarea în etape. IMG_20151111_092248Valoarea acestui proiect privind introducerea curentului electric în cartierul rezidențial Nord Ciulnița nu depășește 100 de mii de euro, așa cum se stipulează și în Ordonanța 134: ”Nu putem să plătim înainte lucrarea, ci vom plăti în etape, decontând lucrările respective. Constructorul poate finaliza lucrarea, pe care o estima ENEL-ul a fi gata la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august 2016 cu încă jumătate din termen. Dacă ne permite timpul, undeva la începutul lui martie, cartierul poate avea energia necesară pentru cetățenii care își construiesc acum case. După finalizarea primei etape, urmează cea de-a doua, însemnând celelalte străzi care nu au fost prinse în etapa întâi. Nu a fost prinsă în această etapă toată construcția datorită sumei care din estimarea ENEL și a studiului de fezabilitate care a fost făcut se ridică la 7 miliarde de lei, ori noi nu putem disponibiliza pentru lucrarea respectivă decât suma de 3 miliarde și jumătate”, a declarat primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică.
Cetățenii primesc dreptul de construcție în acea zonă în urma participării la licitație publică.

Un alt serviciu de utilitate publică, în fază terminală

IMG_20151111_091626IMG_20151111_091739Dacă foarte multe comune din județul Ialomița nu au la acest moment un sistem de canalizare funcțional, excepția o reprezintă comuna Ciulnița. Realizarea acestei rețele este în fază terminală. În satul Ion Ghica se efectuează probele, iar pentru Ciulnița, sistemul este pus la punct. Urmează faza de realizare a probelor tehnologice pentru punerea în funcțiune a stației de epurare și a celei de vacuum pentru ambele sate. De aici până la branșarea propriu-zisă nu mai este decât un pas: ”Inițial o să branșăm primăria, școala, grădinița, iar ulterior cetățenii în funcție de solicitările lor”, a precizat primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.