Acuzați de braconaj piscicol

foto actiune 2

Braconajul piscicol, în atenția autorităților! Poliţiştii de la transporturi în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Gărzii Naţionale de Mediu au acţionat pe parcursul a patru zile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului şi a comerţului ilegal cu produse piscicole, precum şi pentru combaterea ilegalităţilor ce se pot comite de către persoanele ce practică pescuitul în scop ştiinţific.
Pe parcursul derulării activităţilor au fost efectuate şapte controale, au fost verificate 14 ambarcaţiuni şi o amenajare piscicolă. Poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de aproximativ 2.000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării 2 ambarcaţiuni, 2 motoare de ambarcaţiuni, 2 plase de pescuit din fir textil cu lungimea de 100 de metri şi 5 kg de peşte.

Exemple:

foto actiune 1Doi bărbaţi au fost depistaţi în timp ce pescuiau în apele braţului Borcea, fără a deţine autorizaţie/licenţă de pescuit comercial. Cei în cauză capturaseră peşte din speciile avat şi plătică. Poliţiştii au depistat un alt bărbat, care ar fi pescuit în apele braţului Borcea două exemplare de peşte din specia sturionilor.
În ambele cazuri peştele capturat a fost redat mediului acvatic, cercetările fiind continuate pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.