VIDEO: Ziua Porumbului, ediția a X-a. Ministrul Agriculturii, la eveniment


Cei mai performanți hibrizi și producțiile lor au fost prezentați în cadrul ediției a X-a a celui mai important eveniment agricol al toamnei, organizat la Orezu, de inginerul Nicolae Sitaru. Ziua Porumbului a reunit aproximativ 1500 de fermieri din România și 10 companii de renume în domeniul producerii și distribuției de inputuri pentru agricultură. La eveniment a participat și Ministrul Agriculturii, Petre Daea, însoțit de Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Alături de gazda evenimentului, oficialitățile au vizitat loturile demonstrative de pe platforma de la Orezu, au discutat cu fermierii și au propus soluții pentru problemele acestora. Hibrizii produși de diferite companii au un randament ridicat, putând depăși 16 tone la hectar. Printre coloșii din agricultură, la eveniment și-a făcut apariția o firmă privată producătoare de semințe românești, compania Semințe Fundulea. Toți hibrizii prezentați sunt obținuți cu tehnologii speciale care îi fac rezistenți la boli și erbicide.
La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației județene care au felicitat organizatorii și au apreciat eforturile fermierilor de a aduce agricultura la un nivel de performanță ridicat.
În condițiile unui an agricol dificil, pe exploatația deținută de inginerul Nicolae Sitaru, au fost obținute producții care depășesc 12 tone la hectar.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a asigurat pe fermieri că vor beneficia de susținere și că își vor primi subvențiile la termen. România cultivă peste 2 milioane jumătate de hectare de porumb. Ediția a zecea a Zilei Porumbului a fost un real succes, scopul acestui eveniment fiind ca România să devină în scurt timp principalul producător de porumb din Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.