VIDEO: Ziua Națională a României, sărbătorită în Ialomița


Marea Unirea a Românilor a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești! În fiecare an, sărbătorim Ziua Naţională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintașilor și a luptei pentru constituirea statului naţional român. La 1 decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. La Slobozia, evenimentul dedicat Zilei Naționale a fost marcat în Piața Unirii la care au luat parte mii de slobozeni. Copii, părinți, bunici au arborat tricolorul pentru a aminti ce înseamnă mândria națională și unirea în cuget și simțiri. La eveniment au fost prezente autorități locale, județene, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, parlamentari. Manifestarea a debutat cu prezentarea onorurilor militare, intonarea imului de stat și oficierea unui ceremonial religios.
Evenimentul a continuat cu depuneri de coroane și defilarea blocului de paradă.
Actul Unirii Mari a fost retrăit și de cetățenii din orașul Amara, reuniți în număr mare și uniți de istorie, zestrea spirituală a fiecăruia dintre noi. La manifestarea prilejuită de Ziua Națională a României la Amara au participat președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru și deputatul Marian Neacșu.
Autoritățile din orașul Amara au acordat distincții unor personalități locale pentru meritele deosebite în viața publică a orașului. Aceste personalități au fost cadre didactice și președintele Consiliului Județean Ialomița.
Copiii de la școala din Amara au pregătit pentru toți cei prezenți un program artistic deosebit.
Soldați, cadre militare active și în rezervă, veterani de război, autorități locale, județene au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Națională a României la Fetești. După intonarea imnului de stat, primarul Municipiului Fetești a rostit o scurtă alocuțiune despre importanța actului istoric de la 1 decembrie 1918, iar copiii de la unitățile școlare din municipiu au pus în scenă dansuri și au interpretat cântece patriotice.
Depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor și defilarea gărzii de onoare au încheiat manifestarea dedicată zilei de 1 decembrie la Fetești.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.