VIDEO: Ziua Națională a Contabilului Român, dedicată Centenarului Marii Uniri


O profesie veche de mii de ani fără de care prezentul şi viitorul nu există nici în afaceri, nici în viaţa de zi cu zi. Lumea cifrelor este în echilibru grație celor 500 de membri ai Filialei Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Ialomița care au dedicat sărbătorirea din acest an a Zilei Naționale a Contabilului Român, Centenarului Marii Uniri. Tema evenimentului a fost „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”. Noua dată la care se marchează sărbătoarea contabilului a fost aleasă pentru că în urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat „Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România” ca organism profesional independent, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră. Membrii Filialei CECCAR Ialomița au marcat evenimentul printr-o reuniune festivă. O sărbătoare a excelenţei în profesie şi, totodată, o sărbătoare a bilanţului activităţii unui corp profesional a cărui menire se defineşte tocmai prin găsirea permanentă a resurselor de păstrare a echilibrului balanţei în domeniul în care activează.
Companii, întreprinderi, instituţii, societăţi de orice profil şi mărime îşi aşază activitatea pe competența unui corp profesional de elită a cărui ştampilă şi semnătură girează întreaga viaţă economico-socială a județului.
Din programul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a Contabilului Român a făcut parte și o dezbatere pe tema celor 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea unire.
La finalul evenimentului, au fost premiaţi cei mai buni membri CECCAR – filiala Ialomița, ca o recunoaştere a eforturilor depuse în sprijinul profesiei contabile şi a statutului de membru CECCAR.
Manifestarea a cuprins și un program artistic deosebit.
Invitatul special a fost celebra solistă Luminița Anghel.
Potrivit afirmațiilor președintelui Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați: ”CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și mai ales viitorului economiei și societății românești, la ceas aniversar. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât ei să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.