VIDEO: Ziua Eroilor sărbătorită la Ciulnița prin ceremonial de dezvelire a busturilor personalităților marcante ale istoriei


Moment de emoție și patriotism, la Ciulnița! De Ziua Eroilor, autoritățile locale au reabilitat monumentul ridicat în cinstea celor care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării și au ridicat patru busturi ce înfățișează patru mari personalități din istoria României: domnitorii Mihai Viteazul și Al. I. Cuza, regele Ferdinand I și regina Maria. Alături de eroii care s-au sacrificat pentru neam, autoritățile locale au considerat că este bine să fie cinstiți și cei care au fost în fruntea lor, cei care prin deciziile politice adoptate au schimbat traiectoria țării. Primarul comunei a transmis un mesaj tinerei generații care trebuie să își cinstească înaintașii ce reprezintă repere, modele care dau sens identității noastre. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat și ceremonia de dezvelire  a busturilor. Cele patru busturi au fost realizate de prof. Vasile Aionesei.
Manifestarea a continuat cu o slujbă de pomenire oficiată de preotul localității.
Profesorii din comună au evocat în câteva rânduri faptele de vitejie ale personalităților care au marcat istoria României.
Festivitatea s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.