VIDEO Ziua Dunării: Parteneriat pentru valorificarea potențialului turistic al Brațului Borcea


Ziua Dunării a fost sărbătorită prin parafarea unui parteneriat între Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Fetești pentru reamenajarea unui port turistic pe malul stâng al Brațului Borcea. Autoritățile județe au transmis mesaje prin care au subliniat importanța protejării și utilizării durabile a Dunării, al doilea fluviu ca lungime din Europa, dar și interesul pe care conducerea Consiliului Județean Ialomița îl manifestă pentru dezvoltarea potențialului turistic și economic al localităților riverane Dunării. La eveniment au participat autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, parlamentari ialomițeni.
Reprezentanți ai județului Ialomița în Parlament au reliefat dorința acestora de a adopta măsuri și strategii pentru protejarea și exploatarea fluviului Dunărea.
Proiectul de amenajare a viitorului port turistic la Fetești devine cu atât mai realizabil cu cât în viitorul program operațional regional, există linii de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii verzi-albastre.
Ziua Internațională a Dunării este aniversată anual, la 29 iunie. Evenimentul marchează semnarea, la Sofia, în Bulgaria, la 29 iunie 1994, a Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, document ce asigură cooperarea dintre guverne, organizații non-guvernamentale, instituții de cercetare și industrie sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.