VIDEO: Ziua comunei Ciulnița, ediția a XVIII-a: 465 de ani de atestare documentară


465 de ani de atestare documentară și ediția a XVIII-a a Zilei Comunei, au fost sărbătorite de cetățenii comunei Ciulnița. După doi ani de pandemie, tradiția organizării zilei localității a fost reluată de autoritățile locale, alături de care s-au aflat și invitați de seamă. Cu acest prilej a fost lansată și broșura ”Comuna Ciulnița, scurtă călătorie în timp”, autor Stelian Ivăncioiu. Evenimentul a debutat cu intonarea imului de stat în interpretarea Grupului Folcloric Bărbătesc ”Doruri ciulnițene”.
Ca o dovadă a prețuirii și respectului pe care le poartă cetățenilor, primarul comunei Ciulnița a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei.
Grupul vocal Black and White Song și Ansamblul Folcloric ”Roua Bărăganului”, coordonate de preot prof. Lungu Gheorghe Felician au oferit un program artistic deosebit.
În cadrul evenimentului, a avut loc și lansarea proiectului derulat cu fonduri europene nerambursabile ce are în vedere dotarea unităților de învățământ din Ciulnița cu echipamente medicale necesare pentru a preveni răspândirea Covid-19.
Autoritățile locale au înmânat diplome de cetățeni majori ai comunei Ciulnița celor care au împlinit 18 ani, dar i-au și premiat pe câștigătorii concursului ”O comună mai curată”.
Grupul folcloric bărbătesc ”Doruri ciulnițene” a fost foarte apreciat de public.
Invitații speciali ai Zilei Comunei Ciulnița au fost artiștii Mihaela Gurău și Mario Buzoianu. Oamenii s-au prins repede și horă și s-au distrat pe cinste.
Evenimentul s-a încheiat cu un impresionat foc de artificii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.