VIDEO: Vârstnicii, în centrul atenției la Traian! Proiectul ”Împreună pentru bunici”, finalizat cu succes


Vârstnicii trebuie ajutați, încurajați, respectați şi valorizați! Aceasta au făcut autoritățile din comuna Traian pentru seniorii din localitate prin implementarea cu succes a proiectului ”Împreună pentru bunici”. Acest proiect s-a derulat pe parcursul a trei ani, timp în care 200 de bătrâni din comuna Traian au beneficiat de îngrijire la domiciliu, o masă caldă pe zi, consiliere psihologică și alte servicii sociale adecvate în Centrul Comunitar Multifuncțional Traian. Prin acest proiect, a fost licențiat și un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. La închiderea proiectului, autoritățile din comuna Traian le-au transmis seniorilor că vor fi o prioritate în continuare pentru Primărie.
Pentru bătrânii care au fost parte din acest proiect, o masa caldă pe zi, o vorbă bună din partea echipei coordonatoare a proiectului au fost o gură de oxigen. Cu lacrimi în ochi, aceștia au mărturisit că autoritățile le-au adus o rază de speranță și au mai uitat de singurătate și neputință.
„Împreună pentru bunici- reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Traian prin furnizarea de servicii sociale”, a fost un proiect cofinanțat prin POCU 2014-2020. Comuna Traian a mai derulat un proiect cu fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru a veni în sprijinul a 931 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. În urma implementării acestui proiect, 377 de persoane au dobândit o calificare și 145 de persoane au fost angajate. Au fost, de asemenea, înființate 22 de firme în comună în diverse domenii de activitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.