VIDEO: Vârstnicii din Traian vor beneficia de servicii specializate de îngrijire


”Împreună pentru bunici” … este proiectul implementat de Primăria Comunei Traian care vine în sprijinul vârstnicilor din localitate. 161 de bătrâni vor beneficia de îngrijire la domiciliu, o masă caldă pe zi, servicii de asistență medicală, psihologică în cadrul unui centru comunitar. Durata de implementare este de 36 luni, iar bugetul proiectului este de 2.793.472,97 lei.
Primăria Comunei Traian devine un lider în accesarea fondurilor europene. În implementare se află și proiectul ”Împreună inovăm – măsuri integrate de dezvoltare și incluziune socială în comuna Traian”, cu peste 890 de beneficiari, persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Prin acest proiect, peste 100 de oameni au fost integrați în câmpul muncii și alte 22 de firme au fost înființate la nivelul localității.
La evenimentul de lansare a proiectului ”Împreună pentru bunici – reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Traian” au participat autoritățile județene care încurajează unitățile administrativ-teritoriale în atragerea fondurilor europene.
Pentru grupul țintă, proiectul este mai mult decât binevenit, în contextul în care în localitate sunt vârstnici care nu își mai pot purta singuri de grijă.
Prin cele două proiecte derulate la nivelul comunei, primăria Traian a atras peste 5.200.000 euro în beneficiul locuitorilor săi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.