VIDEO USR Ialomița: Educația în pană. Cum o repornim?


Legile Educației au fost tema centrală a conferinței de presă susținută de reprezentanții USR Ialomița. Alături de aceștia s-au aflat senatorul USR, Silvia Dinică, deputatul USR, Denisa Neagu și Corina Atanasiu, secretar de stat în guvernarea USR la Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Acestea au semnalat că pachetele de legi sunt secretizate, motiv pentru care USR a chemat ministrul educației în Parlament. Reprezentanții USR consideră că în loc de aceste modificări propuse în Legile Educației, prioritare ar fi fost reducerea abandonului școlar, problema analfabetismului funcțional, acoperirea deficitului de dascăli.
O problemă o reprezintă transportul elevilor. Pentru a ajunge la școală, copii trebuie să suporte costul transportului, fiindu-le decontată de către școală doar suma de 50 de lei pe lună. Aceasta în contextul în care elevii au dreptul la educație gratuită.
Reprezentanții USR au declarat că se vor folosi de toate instrumentele legale, amendamente sau moțiune pentru a încerca îmbunătățirea Legilor Educației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.