VIDEO: URBAN SA recomandă distribuția pe orizontală a apei. Cât plătim pentru branșarea individuală la apă


URBAN SA Slobozia informează locuitorii reședinței de județ că pot opta pentru branșarea individuală la sistemul de alimentare cu apă. Potrivit reglementărilor în vigoare, trecerea la distribuția pe orizontală a apei într-un condominiu se face integral, fiind interzisă repartizarea consumului în ambele sisteme de distribuție. Sistemul de distribuţie pe orizontală presupune o alimentare cu apă de consum prin coloane amplasate pe casa scării. Din acestea se realizează racordurile individuale pentru fiecare apartament, branşamentele fiind prevăzute cu contor. Prin acest sistem, fiecare proprietar are posibilitatea să-și cunoască propriul consum și să scape de așa-zisele „pierderi“. Pentru că la acest moment, repartizarea consumului se realizează în două sisteme de distribuție, se înregistrează pierderi pe coloana principală, pierderi care se împart în sistem paușal, iar URBAN SA înregistrează debite neachitate de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi.
Din cele 600 de scări de bloc din municipiul Slobozia care au cel puțin al doilea sistem de distribuție, sub 40 % sunt branșate individual.
Cetățenii pot opta să realizeze trecerea la distribuția pe orizontală a apei potabile cu URBAN SA sau orice societate autorizată pentru executarea branșamentelor individuale. Pentru un apartament cu 1-2 camere, URBAN SA percepe un tarif de 623,71 lei cu TVA inclus, iar pentru un apartament cu 3-4 camere suma este de 787,96 lei, cu posibilitatea achitării tarifelor în rate.
Scopul final al tuturor demersurilor întreprinse de URBAN SA Slobozia este monitorizarea eficientă a consumului de apă și totodată îmbunătățirea calității apei furnizate populației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.