VIDEO: URBAN propune retehnologizarea stației de epurare. Primăria Slobozia întârzie demararea investițiilor


Conducerea URBAN SA a înaintat către Primăria Slobozia adrese în care propune investiții pentru reducerea poluării olfactive din zona stației de epurare a municipiului Slobozia. Reprezentanții URBAN SA Slobozia au făcut o prezentare a stației de epurare și a disfuncționalităților existente. Lista de investiții cuprinde acoperirea camerei de repartiție unde se colectează apele menajere de la populație și agenți economici, retehnologizarea stației de epurare și relocarea paturilor de nămol de unde rezultă disconfortul olfactiv. Bugetarea acestor investiții care se ridică la suma de 3,6 milioane lei a fost aprobată în ședința Consiliului Local, doar că Primăria Slobozia care este proprietarul stației de epurare întârzie demararea acestora.
O altă sursă a poluării olfactive este existența paturilor de nămol în imediata apropiere a orașului, motiv pentru care se impune relocarea acestora.
Administratorul public al județului Ialomița, Alexandru Potor a afirmat că instituția Consiliului Județean Ialomița poate lua în calcul o asociere cu Primăria Slobozia pentru suportarea investițiilor și implementarea acestora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.