VIDEO: Turneul Internațional de Șah, organizat de Clubul Sportiv Satori în parteneriat cu autoritățile locale din Amara


Autoritățile din orașul Amara sprijină activitatea educațional-sportivă! Stațiunea Amara a găzduit a noua ediție a Turneului Internațional de Șah. Competiția a fost organizată pentru al treilea an consecutiv la Amara și  a reunit aproximativ 300 de concurenți, pasionați de sportul minții. Șahul este un joc pentru oamenii de toate vârstele, astfel că la Amara sportivi de la 8 ani până la seniori au făcut mutări inteligente pe tabla de șah. Turneul Internațional de Șah ”Cupa Stațiunea Amara – Izvor de sănătate, tărâm de recreere” a fost organizat de Clubul Sportiv Satori în parteneriat cu autoritățile locale care au dovedit atașamentul pentru valorile adevărate și pentru performanța minții.
Beneficiile șahului sunt recunoscute prin nenumărate studii de specialitate: dezvoltă inteligența, creativitatea, puterea de concentrare, logica.
Reprezentanții Federației Române de Șah fac demersuri pentru introducerea șahului ca disciplină în curricula școlară.
Cei mai buni jucători de șah au fost premiați de organizatori. Investind în inteligență, organizatorii doresc sa continue acest turneu care promovează atât sportul minții, cât și stațiunea Amara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.