VIDEO: Tradiție și măiestrie culinară la Festivalul-concurs ”La Casa Tudorii”


Atmosferă de mare sărbătoare la situl arheologic de lângă Giurgeni: după doi ani de pauză, Festivalul-concurs de tradiție culinară ”La Casa Tudorii” și-a deschis porțile pentru vizitatori, de această dată, pe parcursul a trei zile. Miile de participanți la eveniment au degustat preparate tradiționale precum fasole cu ciolan, varză cu rață, pastramă de miel la ceaun, ciorbele de pește, prăjituri, dar și alte preparate delicioase, bucurându-se astfel de o experiență cu adevărat delicioasă. Ajuns la ediția a 10-a, festivalul a reunit expozanți din toate localitățile județului care au prezentat peste 400 de rețete, multe dintre ele păstrate cu sfințenie din moși-strămoși. Toate preparatele au fost evaluate de membrii juriului. Festivalul-concurs de tradiție culinară ”La Casa Tudorii” se dorește să devină un festival medieval, astfel că la eveniment și-au făcut apariția personaje istorice care au redat atmosfera vremurilor de altădată.
Organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa, festivalul-concurs de tradiţie culinară ialomiţeană, „La Casa Tudorii”, a fost conceput pentru promovarea valorilor tradiționale, în cadrul cărora bucătăria ialomițeană se dovedește cu adevărat specială. Reprezentanții administrației publice județene își propun să transforme acest eveniment într-un festival național.
Bucatele preparate după rețete tradiționale au fost apreciate de numărul mare de vizitatori. Participanții la festivalul culinar au declarant că ediția din acest an a fost cel mai bine organizată.
Bunătățile bucătăriei ialomițene au fost completate cu un program artistic pe măsura evenimentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.