VIDEO: Târgul Apicol, cel mai dulce eveniment din Slobozia


Cel mai dulce eveniment al anului a reunit la Slobozia peste 50 de expozanți în cadrul ediției a X-a a târgului apicol! Participanţii oferă spre vânzare miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, produse pentru imunitate și răceală, cosmetice pe bază de produse apicole, dar şi stupi, rame, hrană pentru albine și echipamente apicole. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Slobozia prin SC Servicii Publice SRL Slobozia.
Printre apicultori l-am întâlnit pe Adrian Ivașcu, un tânăr care a pus pe picioare o afacere moștenită de la bunic. Adrian Ivașcu este din Curtea de Argeș și are la acest moment peste 300 de familii de albine.
Producția de miere a fost satisfăcătoare pentru apicultori. Aceștia diversifică de la un an la altul oferta de produse apicole, pentru a mulțumi cumpărătorii. Apicultura este o îndeletnicire nu numai frumoasă, dar și profitabilă, spun cei cu experiență.
Autoritățile și-au propus ca acest eveniment dedicat mierii să aibă continuitate și să atragă cat mai mulți consumatori.
Cei ce au participat la târg au putut cumpăra direct de la producători miere la preţuri cuprinse între 15 şi 40 lei borcanul în funcţie de sortiment. Produsele apicole au mare căutare printre consumatori. Mierea este un remediu cu virtuți incontestabile pentru sănătate.
Mai multe ferme de dimensiuni mici vor putea accesa bani europeni prin submăsura 6.3 din Planul Național de Dezvoltare Rurală. Sprijinul este de 15 000 de euro.
Târgul apicol se desfășoară la Stadionul Municipal din Slobozia și se încheie duminică, pe 17 februarie 2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.