VIDEO: Târgul Agriculturii Românești de la Slobozia s-a deschis în prezența Ministrului Agriculturii


Slobozia găzduiește în perioada 9-11 iunie 2022, Târgul Agriculturii Românești. FarmConect România -Târgul Agriculturii Românești este organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România pentru prima dată la Slobozia. Acest eveniment reunește 70 de expozanți din industria agro-alimentară, producători locali, producători și comercianți de inputuri agricole și utilaje agricole. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a primi informații despre cele mai noi tehnologii din domeniu. Deschiderea oficială a târgului a avut loc în prezența Ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Acesta a afirmat că România este departe de a traversa o criză alimentară pentru că fermierii au avut capacitatea de a produce chiar și într-un context dificil generat de războiul din Ucraina și explozia prețurilor.
Ialomița este unu județ cu un mare potențial agricol … au spus oficialii județeni care au pledat și pentru reabilitarea infrastructurii de irigații.
Târgul reunește producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători și distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale esențiale pentru o agricultură performantă.
La Târgul Agriculturii Românești a participat și compania EXPUR, una dintre cele mai mari companii locale producătoare de ulei şi biodiesel care investește la Slobozia 15 milioane euro într-o unitate de producere a energiei din surse regenerabile.
Târgul Agriculturii Românești se desfășoară lângă Parcul Industrial IMM, pe şoseaua naţională Brăila-Slobozia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.