VIDEO: Solicitări pentru investiții în zona fostului aerodrom Alexeni


Potențiali investitori au depus solicitări către Consiliul Județean Ialomița pentru a demara investiții care vizează dezvoltarea fostului aerodrom Alexeni. Consiliul Județean Ialomița a primit oferte de parteneriate din partea unor companii canadiene, a unui consultant american sau a unor investitori japonezi, o parte din aceste investiții ridicându-se la milioane de euro. În ședința de consiliu județean de luna aceasta  se vor informa consilierii județeni și se va decide dacă se vor demara parteneriate cu aceste societăți. Investițiile în zona fostului aeroport de la Alexeni sunt benefice deoarece creează și noi locuri de muncă.
La conferința de presă organizată lunar de conducerea operativă a Consiliului Județean Ialomița au fost prezentate proiectele ședinței lunii ianuarie. În această ședință se vor repartiza bugetele unităților administrativ teritoriale în sumă totală de 7.297 mii lei. Conform legislației, unele primării primesc mai puțini bani pentru că în anul 2016 au avut excedent mare. Totodată, Consiliul Județean a primit de la bugetul de stat suma de 210.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare până la aprobarea bugetului pe 2018.
Alte proiecte de hotărâre care vor fi supuse dezbaterii plenului Consiliului Județean Ialomița se referă la trecerea din domeniul public în domeniul privat al județului Ialomița a suprafeței de 889,9413 ha teren agricol și aprobarea arendării unor terenuri cu destinație agricolă, proprietate privată a judeţului Ialomiţa, situate în extravilanul comunelor Vlădeni și Giurgeni.
Reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au discutat și despre contractul de servicii de deszăpezire, contract cadru încheiat cu un operator local pe o durată de 3 ani.
Ședinţa ordinară a Consiliului Județean Ialomița va avea loc în data de 25.01.2018, ora 14.00 în sala de şedinţe a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.