VIDEO: Slobozia, orașul marilor proiecte


Municipiul reședință de județ capătă o nouă înfățișare! În această perioadă, municipalitatea lucrează la un proiect pilot de reconfigurare a spațiilor verzi și de reabilitare a locurilor de joacă. Deja autoritățile locale au reușit să semneze contracte de finanțare în valoare de peste 23 de milioane de euro pentru refacerea în totalitate a bulevardelor Matei Basarab și Chimiei. Alte 42 de milioane de euro sunt alocate municipiului Slobozia în următorul exercițiu financiar 2021-2027 pe mobilitate urbană și reconfigurarea spațiilor verzi. În zona centrală a orașului, personalul din cadrul Direcției de Administrate a Domeniului Public lucrează la sistematizarea spațiului verde pe baza unui concept peisagistic modern.
28 din cele 34 de locuri de joacă din municipiu au fost reabilitate. În doar două săptămâni a fost modernizat locul de joacă de lângă bazinul de înot, iar în zona Feroviaru, locul de joacă va suferi transformări esențiale.
Copiii se vor bucura în curând de cel mai frumos loc de joacă din regiunea de Sud în suprafață de 1000 de mp.
Autoritățile locale intenționează ca odată cu ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență, ghișeele primăriei să fie redeschise publicului, motiv pentru care au făcut demersurile necesare pentru amenajarea corespunzătoare a compartimentelor de taxe și impozite și relații cu publicul.
Un proiect mult așteptat a fost amenajarea sensului giratoriu de la ieșirea din Slobozia. Zona ridica mari probleme pentru pietoni și conducătorii auto, iar de când este funcțional acest sens giratoriu, traficul rutier este mult fluidizat.
Autoritățile locale au anunțat că în următoarele două-trei săptămâni se vor finaliza o parte din proiectele de anvergură pentru Municipiul Slobozia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.