VIDEO: Semicentenar Slobozia, 50 de ani de existență a reședinței de județ


Moment aniversar! În anul centenarului, Slobozia împlinește 50 de ani de când a fost declarată capitală de județ. Autoritățile locale au marcat însemnătatea acestui eveniment printr-o ședință festivă la care au luat parte reprezentanții administrației locale și județene, ai Parlamentului, oameni de afaceri, cadre didactice, elevi, personalități din domeniul culturii, dar și oaspeți din Silistra și Razgrad, orașe înfrățite cu Slobozia.
În cadrul evenimentului, profesorul de matematică Nicolae Papacu a primit titlul de cetățean de onoare în semn de recunoaștere a meritelor sale la formarea generațiilor de elevi.
Artiștii slobozeni au susținut pe scena Casei de Cultură Municipale un spectacol remarcabil.
Printre premiați au fost și câțiva elevi de la Liceul Tehnologic ”Al. Ioan Cuza” care au format prima echipă de robotică din Slobozia. Aceștia au obținut locul 3 la primul concurs de robotică din România în care au prezentat un robot care dansează.
Elevii care au participat la olimpiade, concursuri naționale și internaționale alături de profesorii îndrumători au fost premiați de autoritățile locale.
Prin acest eveniment, s-au deschis oficial Sărbătorile Mun. Slobozia care îi așteaptă cu multe surprize pe toți locuitorii reședinței de județ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.