VIDEO: Ședință la Consiliul Județean Ialomița. Ce proiecte vor aproba consilierii județeni


Consilierii județeni se întâlnesc într-o nouă ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt incluse 13 proiecte de hotărâre. Printre acestea se propune rectificarea bugetului general al județului Ialomița pe anul 2018 la venituri în sumă de 179. 386 mii lei, iar la cheltuieli în sumă de 211. 169 mii lei. Rectificarea rezidă și în alocarea sumei de 90 de mii de lei pentru realizarea lucrărilor de reparații la clădirea Liceului Tehnologic ”Iordache Zossima” Armășești, repartizarea sumei de 62 de mii de lei pentru realizarea unor lucrări de întreținere pentru Mănăstirea Sfinții Voievozi Slobozia sau rectificarea bugetului instituțiilor subordonate Consiliului Județean Ialomița.
Consiliul Județean Ialomița continuă proiectul de acordare a stimulentelor financiare elevilor și cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare. Se va acorda suma de 500 de lei pentru elevii și cadrele didactice îndrumătoare care au participat la faza națională a olimpiadelor școlare.
Proiectul de hotărâre privind solicitarea adresată Guvernului României pentru trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a judeţul Ialomiţa are nevoie de două treimi pentru aprobare. Este vorba despre trecerea în administrarea județului a actualului sediu al Direcției Județene de Tineret și Sport, a trei săli de sport, precum și a taberelor Pavilioane și Căsuțe din Amara, unde autoritățile își doresc să construiască un campus școlar pentru olimpici.
În cadrul conferinței de presă organizate de conducerea Consiliului Județean Ialomița, a fost prezentat și stadiul proiectelor depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală.
Ședința Consiliului Județean Ialomița va avea loc în data de 25.07.2018, ora 14:00 în sala de şedinţe a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.