VIDEO: Ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, organizată în Ialomița


Cei 28 de membrii ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-au reunit la Slobozia în cadrul unei ședințe ordinare. Ședința a fost prezidată de Victor Moraru, președintele CJ Ialomița și președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Premergător acestei ședințe, reprezentanții celor șapte județe, membrii în consiliu au ajuns la Amara. Campioană a accesării fondurilor europene, Amara a fost prima unitate administrativ-teritorială din țară care a depus un proiect european în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
Reprezentanții celor șapte județe din regiunea Sud Muntenia au făcut propuneri pentru facilitarea demersurilor administrațiilor locale în absorbția banilor europeni prin transferul unor sume de pe o axă pe cealaltă în funcție de numărul solicitanților, dar și cu privire la o mai mare coerență în realizarea proiectelor.
Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea a găzduit ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia care a avut pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre. La nivelul regiunii, până în acest moment au fost depuse 1082 de proiecte. La nivelul județului Ialomița au fost depuse 64 de proiecte depuse.
Consiliul Județean Ialomița are 12 proiecte care au obținut finanțarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea acestora este de aproximativ 75 de milioane de euro.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, care funcționează în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.