VIDEO: Secretarul de stat, Raed Arafat, prezent la bilanțul ISU Ialomița


Pompierii ialomițeni au intervenit la peste 7000 cazuri de acordare a primului ajutor medical de urgenţă SMURD şi 1900 misiuni pentru alte situaţii de urgenţă în anul 2018! Comparativ cu anul 2017, numărul incendiilor a crescut cu 8,76%, iar al intervențiilor pentru descarcerare și prim ajutor SMURD cu 19%. La evaluarea anuală a activității Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a participat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
În cadul ședinţei de bilanţ a activităţii desfășurate în anul 2018, conducerea ISU Ialomița a reliefat și problemele cu care se confruntă: deficitul de personal și lipsa echipamentelor de intervenție. Parcul auto al ISU Ialomița include autospeciale vechi de peste 40 de ani.
ISU Ialomița a avut o colaborarea foarte bună, cu toate instituţiile din judeţ, atât în situaţii de normalitate, dar mai ales pe timpul intervenţiilor, ceea ce a dus la misiuni îndeplinite cu succes.
Secretarul de stat, Raed Arafat, a discutat despre prioritățile Departamentului pentru Situații de Urgență: până în anul 2021, vor fi alocate peste 900 de milioane de euro pe acest sector, iar alte 40 de milioane de euro vor fi direcționate către bazele de pregătire.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a venit cu soluții și pentru lipsa personalului.
Obiectivul fundamental al activităţii instituţiei pentru anul 2019 rămâne eficientizarea acţiunilor de prevenire și gestionare a situaţiilor de urgenţă pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.