VIDEO: Secetă extremă! Culturile de toamnă, compromise în proporție de 90%


Situație îngrijorătoare în agricultură! Culturile de toamnă sunt afectate de lipsa precipitațiilor în proporție de 90%! Seceta a pârjolit culturile și fermierii se plâng că nu mai au ce culege. Nu a mai plouat de jumătate de an, iar înghețul de la jumătatea lunii martie a distrus aparatul foliar al grâului. Plantele nu au înfrățit și ar fi trebuit să aibă o înălțime de aproximativ 30-40 de cm. Cât privești, solurile sunt pârjolite din cauza lipsei de precipitații. Ing. agronom Marin Nedu a semănat la Căzănești 550 ha cu grâu și 250 de ha cu orz. Pentru aceste culturi, totul este pierdut din cauza secetei.
Fermierii vorbesc despre un fenomen meteo bizar și trag un semnal de alarmă: alternanța foarte mare de temperatură de la zi la noapte este specifică deșertului.
Probleme sunt și cu înființarea culturilor de primăvară. Cum pământul este uscat, agricultorii se gândesc să amâne semănatul pentru a evita noi pierderi.
Fermierii afectați de seceta extremă pot depune înștiințări la primăriile pe raza cărora se află terenurile pe care le lucrează.
Seceta extremă va determina cel mai probabil și o creștere a prețului produselor alimentare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.