VIDEO: Sebastian Tudor din Neamț este câștigătorul Festivalului ”Trofeul Tinereții” Amara 2016


Cultura muzicală a cunoscut de-a lungul timpului numeroase transformări, însă șlagărele muzicii românești au devenit în timp perene. O manifestare artistică de notorietate, menită să promoveze creațiile muzicale valoroase și tinerele talente ale muzicii ușoare românești s-a perpetuat vreme de 49 de ani la Amara. Festivalul-concurs de interpretare a muzicii ușoare românești ”Trofeul Tinereții” este cel mai longeviv festival din țară și considerat al doilea ca importanță și amploare după Festivalul de la Mamaia. 11 concurenți din Buzău, Călărași, Neamț, Vaslui, București, Galați și Ialomița au urcat pe scena Grădinii de Vară pentru a transmite emoții unice publicului numeros de la Amara. Aceștia au interpretat șlagăre celebre, dar și melodii din repertoriul zilelor noastre, sub atenta evaluare a unui juriu format din compozitori și muzicologi reprezentativi ai componisticii și muzicologiei românești. Reprezentantul Ialomiței la Festivalul ”Trofeul Tinereții” de la Amara a fost Ștefan-Robert Iosifescu.
Prima seară a festivalului a continuat, după recitalul concurenților, cu o prezență admirabilă a muzicii pop: Luminița Anghel.
Atmosfera a devenit incendiară odată cu apariția lui Connect-R! Hiturile sale au fost fredonate de cei tineri, care și-au dat frâu liber emoțiilor … în pași de dans.
Gala Laureaților a adus cele mai multe emoții finaliștilor. După îndelungi deliberări, juriul a decis câștigătorii: premiul al treilea a ajuns la Elena-Cristiana Petcu din București, premiul al doilea, oferit de SC TELETEXT – DIAMI a revenit Mirunei Mihaela Diaconescu din Vaslui.
Premiul întâi a fost acordat de Consiliul Județean Ialomița, Alexandrei Penciu din Galați.
Câștigătorul ”Trofeului Tinereții” Amara 2016 este Sebastian Tudor, în vârstă de 19 ani din județul Neamț.
Ultima seară a Festivalului ”Trofeul Tinereții” s-a finalizat apoteotic cu un recital de excepție al lui Gabriel Cotabiță.
Publicul a fost ridicat la final în picioare de celebrul Ștefan Bănică Jr.
Organizatorii își doresc ca la semicentenar, festivalul să țină trei seri și astfel să aibă continuitae acest demers impresionant de a promova şi de a şlefui talentul muzical al noilor generaţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.