VIDEO: SC URBAN SA Slobozia accesează proiecte europene pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată


Eforturile depuse de conducerea SC URBAN SA Slobozia de a oferi cetățenilor servicii de utilități publice calitative s-au concretizat în depunerea a patru cereri de finanțare în cadrul unor proiecte europene care au ca scop îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Ialomița. Operatorul regional a accesat componenta I3 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a oferi sprijin populației cu venituri mici de a se racorda la rețelele de apă și canalizare. Cererea de finanțare a fost depusă pentru 3620 de gospodării din județul Ialomița. Al doilea proiect se referă la extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori echivalenți, eligibil în acest proiect fiind Municipiul Slobozia.
A treia cerere de finanțare se referă la proiectarea și execuția unei centrale electrice fotovoltaice la uzina de apă cu o putere instalata de 228 de KW. Este nevoie de retehnologizarea pompelor și motoarelor care sunt mari consumatoare de energie electrică.
Un proiect de mare anvergură care însumează investiții de aproximativ 46 de milioane euro este cel care se referă la accesarea mai multor priorități de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Pentru aceasta este nevoie de un sprijin pregătitor în vederea depunerii unei cereri de finanțare în cadrul POIM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.