VIDEO: S-au copt pepenii de Gheorghe Doja


Dulci, zemoși, mari, gustoși … s-au copt pepenii românești! Producătorii de pepeni din Gheorghe Doja, cel mai renumit bazin legumicol din Ialomița, au ieșit cu prima producție pe piață. La cooperativa agricolă Gheorghe Doja, anul acesta, o suprafață de 100 de hectare a fost cultivată cu pepene verde și galben, de diferite soiuri. Producția merge la export și către marii retaileri din țară. Pepenii de Gheorghe Doja se deosebesc de restul lubenițelor de pe piață prin calitățile deosebite și dulceață.
Pepenii românești sunt etichetați corespunzător, astfel încât consumatorii să știe că aceștia provin de la producători autohtoni. Etichetele se aplică pe cutiile de pepeni care urmează să fie livrate către piețe și supermarketuri. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul. Măsura a fost dispusă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Tarabele unde se vând pepeni au afișate etichetele cu proveniența lubenițelor. Producătorii ne învață cum să deosebim pepenele românesc de cel de import. Pepenele românesc are o culoare lucioasă a cojii, miezul fin, ușor zaharisit.
Pepenii românești se vând în piețe cu 2,5 – 3 lei kilogramul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.