VIDEO: S-a semnat studiul de fezabilitate pentru realizarea pasajului la Drajna


Construirea pasajului de la Drajna, mai aproape de realizare! Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, s-a aflat în Ialomița pentru a semna contractul pentru studiul de fezabilitate privind realizarea unui pasaj denivelat superior pe DN21. Drajna este localitatea care leagă Autostrada Soarelui de Drumul Naţional 21. Conform statisticilor, zona este tranzitată de aproape 100.000 de autoturisme zilnic sau poate chiar mai mult. În zonă se creează un adevărat haos din cauza unei bariere.
Deputatul Ștefan Mușoiu a avut numeroase întrevederi cu Ministrul Transporturilor care s-au concretizat în găsirea unor soluții privind asigurarea accesului în condiții de trafic normale către și dinspre A2. Ministrul Transporturilor a semnat astăzi la Ialomița contractul pentru studiul de fezabilitate pentru realizarea pasajului la Drajna. Odată cu realizarea acestei investiții, șoferii nu vor mai fi nevoiți să aştepte zeci de minute pentru a traversa calea ferată.
Ministrul Transporturilor a anunțat că acest obiectiv va fi implementat în regim de urgență. Cel mai probabil, la sfârșitul anului, se va trece la semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor. Proiectanții au stabilit două soluții tehnice: realizarea pasajului din structuri cu grinzi prefabricate sau din grinzi cu oțel cu beton armat. Proiectul prevede lărgirea drumului național cu două benzi pe sens.
Ministrul Transporturilor a anunțat că în luna august se vor semna contractele de proiectare și execuție pentru sensul giratoriu dintre Slobozia spre Constanța și podul peste râul Ialomița.
Ministerul Transporturilor a primit în acest an un buget de aproape 11,7 miliarde de lei, mai mult cu aproape 2,5 miliarde de lei față de ce a fost propus în 2018.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.