VIDEO: Relația medic-pacient, dezbătută de seniori cu prilejul Zilei Siguranței Pacientului


Beneficiarii Centrului Comunitar al Persoanelor Vârstnice din Slobozia s-au întâlnit cu medicii în cadrul unei acțiuni informative, organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului. Dr. Anca Telehuz, medic specialist medicină de urgență și dr. Mihai Petru Lungu, președintele Asociației Medicilor de Familie din Ialomița au oferit sfaturi seniorilor cu privire la modul în care aceștia trebuie să se îngrijească de sănătate. S-a pus un mare accent pe medicina preventivă, deși în România, încă mai sunt pași spre dezvoltarea acesteia. De asemenea, s-au purtat discuții cu privire la numărul mic al medicilor din țară, la problemele pe care le întâmpină medicii și pacienții.
Seniorii au declarat că în general au o bună comunicare cu medicii.
La eveniment au participat și autoritățile locale care au opinat că relația doctor-pacient merge dincolo de stabilirea unui diagnostic și tratarea bolii în conformitate cu diagnosticul pus.
Un alt subiect sensibil a fost cel legat de erorile medicale. Cauzele acestora sunt: supraaglomerarea, oboseala medicilor, neparticiparea la programe de perfecționare.
Un alt topic atins în cadrul întâlnirii a vizat prezentarea drepturilor și obligațiilor pacienților.
În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, începând din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.