VIDEO: Recepția președintelui Consiliului Județean Ialomița cu ocazia Zilei Naționale a României


100 de ani de la făurirea statului național unitar român! Pentru România, anul 2018, are o semnificație cu totul specială, Marea Unire de la 1918, fiind un eveniment care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești. Având în vedere rezonanța istorică a acestui eveniment, Consiliul Județean Ialomița a organizat un moment cu totul aparte prilejuit de recepția oficială cu ocazia Zilei Naționale a României. Județul Ialomița, prin personalități marcante a adus o contribuție deosebită pentru înfăptuirea Marii Uniri, prin care s-a realizat visul românilor de pretutindeni de a trăi în granițele firești ale unui stat românesc independent. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat.
Prin realizarea acestui eveniment, s-a dorit și conectarea generațiilor actuale și viitoare cu viețile, poveștile celor care au trăit, s-au luptat și au murit pentru înfăptuirea idealului național. Astfel, Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” a lansat volumul ”Istorie trăită”. Președintele Consiliului Județean Ialomița a premiat cei 78 de veterani de război ai județului în semn de prețuire pentru sacrificiile făcute.
Corala ”Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a oferit tuturor celor prezenți un moment artistic înălțător.
Pe scenă au evoluat și reprezentanții Ansamblului Folcloric ”Doina Bărăganului”, precum și câștigătorul Festivalului Național de Folclor ”Ion Albeșteanu”, Ionuț Cocoș.
Invitatul special al recepției a fost o mare personalitate a folclorului românesc, Nicolae Furdui Iancu. Artistul a făcut să vibreze inimile tuturor celor prezenți cu cele mai îndrăgite cântece patriotice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.