VIDEO: Raportul de activitate al Primarului Mun. Slobozia după două luni de mandat


Primarul și cei doi viceprimari ai municipiului Slobozia și-au prezentat raportul de activitate a celor două luni de mandat! Subiectele abordate în cadrul conferinței de presă au vizat realizarea utilităților în cartierul Gării Noi, ocuparea parcului IMM, unde sunt deja două cereri de concesiune semnate. Alți patru investitori și-au anunțat intenția de a-și dezvolta afacerile în parcul industrial. Un alt obiectiv investițional important vizează finalizarea instalației de filtrare a apei. Reprezentanții administrației publice locale au afirmat că analizele arată că la acest moment apa se încadrează în limitele de potabilitate.
Nerespectarea graficului de executare a lucrărilor pentru reabilitarea Pieței Revoluției va duce la rezilierea contractului și solicitarea daunelor de către administrația municipală. Afirmația a fost făcută publică în cadrul aceleași conferințe de presă de către primarul Mun. Slobozia. La acest moment, lucrările sunt executate în proporție de 30%. De la începutul acestui an, cheltuielile necesare finalizării acestui obiectiv sunt suportate de la bugetul local. Deși autoritățile au decontat facturile și au bugetat lucrările, constructorul care se află în insolvență refuză colaborarea.
Legat de finalizarea parcării subterane cu bani de la Uniunea Europeană, măsura de prelungire a termenului de finalizare până la sfârșitul lui 2018 reprezintă o alternativă pentru a nu compromite total bugetul propriu de dezvoltare. În cazul în care nu se prelungea acest termen, exista riscul returnării banilor decontați de UE.
Din cauza nerealizării lucrărilor de către constructor, în ședință de Consiliu Local, s-a aprobat transferul sumei de 5.640.000 lei din bugetului alocat iniţial investiţiei privind reabilitarea Pieței Revoluției pentru finanţarea lucrării – Realizare instalaţie de iluminat public şi curenţi slabi cartier Gării Noi. În cartier, celelalte lucrări privind realizarea rețelei de canalizare pluvială și menajeră, precum și a stației de pompare a apei uzate sunt efectuate în proporție de 90, 79, respectiv 90 la sută.
Trei străzi din cartierul Gării Noi care nu au fost prinse în proiectul privind realizarea utilităților în zonă vor fi incluse în documentație, astfel încât și locatarii de pe acele străzi să beneficieze de aceste servicii publice.
O altă temă abordată în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat bilanțul celor două luni de mandat a fost emiterea autorizațiilor de către Serviciul Urbanism.

Autoritățile locale vor lansa în perioada următoare în dezbatere publică planul de mobilitate urbană, iar în ceea ce privește serviciul de transport public, se dorește ca Primăria să aibă propriul serviciu și totodată achiziționarea a 15 autovehicule ecologice. Primarul și cei doi viceprimari ai municipiului Slobozia au în vedere și alte proiecte care să aibă ca finalitate dezvoltarea reședinței de județ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.