VIDEO: RAJA SA a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în valoare de 600 de milioane de euro


RAJA Constanța a semnat cel mai mare contract pe fonduri europene pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din România! Investițiile ce urmează a fi realizate prin proiect se vor derula pe raza a 52 de unități administrativ teritoriale în 91 de localități din 6 județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov și Ilfov. Peste 700 de mii de locuitori vor beneficia de sisteme de alimentare cu apă și canalizare la cele mai înalte standarde, investiții care însumează un total de aproximativ 600 de milioane de euro. Contractul de finanțare a fost semnat de Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și directorul general al RAJA SA, Felix Stroe în prezența premierului României, Viorica Dăncilă. Cu acest prilej, a fost inaugurată și investiția privind reabilitarea stației de tratare a apei potabile Palas, în valoare de peste 24 de milioane de lei.
În cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, al cărei beneficiar este și județul Ialomița, vor fi atinși indicatori importanți precum: extinderea și reabilitarea rețelelor de apă cu aproximativ 726 km, aproximativ 578 de km de rețea de canalizare reabilitată, 138 de stații de pompare apă uzată.
Prezentă la semnarea contractului de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, premierul României a afirmat că guvernul și-a propus să crească până la finalul acestui an gradul de absorbție a fondurilor europene cu 25 % peste media Uniunii Europene care este de 20%.
Cel mai mare operator de apă din România, SC RAJA SA continuă să facă demersuri pentru asigurarea unor servicii la cele mai înalte standarde, în special pentru asigurarea unei calităţi ireproşabile a apei potabile, investițiile în sectorul de apă și apă uzată fiind cel mai elocvent argument pentru conformarea la prevederile directivelor europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.