VIDEO: Proiect major de conservare a biodiversității, semnat de Primăria Orașului Amara


Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate. Este unul dintre obiectivele proiectului ”Managementul biodiversității prin realizarea planului de management al ariei natural protejate – Lacurile Fundata și Amara”, semnat la începutul acestui an de Primăria Orașului Amara. Acest proiect are în vedere inventarierea speciilor de importanță națională și comunitară de pe raza ariei natural protejate și evaluarea stării de conservare, precum și întocmirea Planului de management în vederea asigurării stării de conservare favorabilă a speciilor de interes național și comunitar din aria natural protejată. Finanțarea acestui proiect se face prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Partener în acest proiect este și comuna Gheorghe Doja, pe suprafața căreia se întinde lacul Fundata. Pe acest lac se găsesc peste 500 de specii de păsări.
Durata contractului și perioada de implementare a proiectului este de 56 luni. Data estimată pentru finalizarea acestui proiect este 30 noiembrie 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.