VIDEO: Problemele vârstnicilor, în atenția autorităților locale


Vârstnicii sunt un izvor nesecat de înțelepciune, iar sfaturile lor sunt utile în soluționarea problemelor! Noua echipă a Primăriei Municipiului Slobozia devine un partener de dialog cu seniorii pentru stabilirea unor planuri de acțiune în ceea ce privește sprijinul acordat acestei categorii de vârstă. Întâlnirea între cele două generații a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia și găsirea unor soluții. Evenimentul a fost organizat la Centrul Comunitar al Persoanelor Vârstnice din municipiul Slobozia.
Printre aspectele discutate de seniori cu autoritățile locale s-au remarcat necesitatea gratuității pentru transportul local, asfaltarea arterelor de drum din reședința de județ, racordarea la sistemul de canalizare în Slobozia Nouă sau găsirea unor soluții pentru câinii fără stăpân.
Autoritățile locale le-au vorbit vârstnicilor despre proiectele noii conduceri, printre care și decizia ca Slobozia să aibă o infrastructură modernă de piste de bicicletă.
Vârstnicii au mai lansat în cadrul întâlnirii propunerea ca în cadrul Primăriei să se formeze un dispecerat pentru servicii publice.
O altă problemă semnalată de vârstnici a fost disconfortul creat de condițiile privind transportul în comun. Deși la acest moment există un contract cu operatorul de transport public, autoritățile au anunțat că se intenționează crearea propriului sistem de transport în comun. Mai mult, se vor face demersuri pentru achiziționarea a 15 mijloace de transport ecologice.
Primarul și cei doi viceprimari ai Municipiului Slobozia i-au asigurat pe vârstnici de tot sprijinul și le-au promis ca astfel de întâlniri vor continua.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.