VIDEO: Primul aeroport privat, independent energetic va fi construit la Alexeni. Autoritățile au semnat contractul de concesiune pentru realizarea investiției de la Alexeni


Consiliul Județean Ialomița întreprinde demersuri pentru dezvoltatea economică a județului și crearea de noi locuri de muncă! Autoritățile județene au semnat contractul de concesiune pentru realizarea obiectivului de investiții ”Proiect de amenajare și funcționalizarea a aeroportului Alexeni”. Firma care a câștigat licitația pentru atribuirea contractului de concesiune este Avant Airports SRL care și-a propus să transforme zona într-un hub aerian modern. Aeroportul de la Alexeni va dispune de un terminal de pasageri de 30 000 mp capabil să gestioneze un flux anual de 6,5 milioane de călători, dar și de un terminal cargo de 20 000 mp pregătit să proceseze peste 10 000 de tone anual. De asemenea, va fi singurul aeroport privat din România, independent energetic și un punct de referință în domeniul aviației din Europa de Est.
Investiția va avea un impact pozitiv asupra comunității locale prin stimularea creșterii economice locale, crearea de noi oprotunități de angajare, promovarea turismului și îmbunătățirea infrastructurii locale.
Investiția estimată pentru realizarea aeroportului de la Alexeni se ridică la suma de 400 de milioane de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.