VIDEO: Primarul orașului Madrid, vizită în Țăndărei

Vizită la nivel înalt în Ialomița! Primarul orașului Madrid, Manuela Carmena a vizitat orașul Țăndărei pentru a cunoaște mai bine situația cetățenilor în încercarea de a găsi soluții pentru întoarcerea voluntară a celor care trăiesc în așezările din capitala Spaniei. Delegația din Madrid a fost întâmpinată de autoritățile locale din orașul Țăndărei care au purtat discuții despre situația cetățenilor români plecați în Spania.
Ulterior, edilii celor două orașe s-au deplasat în cartierul Strachina din orașul Țăndărei pentru a cunoaște mai bine realitatea celor care trăiesc acolo și motivele care îi determină să migreze.
Scopul final este de a coopera cu autoritățile din orașul Țăndărei pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor de etnie romă și nonromă.
La nivel central s-au adoptat documente de politică publică care se axează pe componenta de incluziune a romilor. În viitor se va realiza un studiu care va sta la baza creionării unui plan de acțiune pe următorii 10 ani, plan implementat de Primăria Țăndărei.
553 de cetățeni români trăiesc în Madrid. Din aceștia, peste 300 provin din orașul Țăndărei.

1 Comment

  1. Anonim

    15 noiembrie 2018 at 13:07

    Romii sunt in frunte

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.