VIDEO: PNL Ialomița, inițiatorul unui proiect privind gestionarea deșeurilor


PNL Ialomița propune un proiect de gestionare a deșeurilor în județ, pornind de la constatarea că în acest moment localitățile rurale ialomițene au mari probleme în colectarea deșeurilor, iar unele unități administrativ-teritoriale primesc amenzi usturătoare din partea Gărzii de Mediu. Consilierul județean PNL, Dragoș Soare este inițiatorul acestui proiect. În fapt, se dorește crearea unui operator care pe lângă colectare și selectare, să aibă și posibilitatea comercializării cantităților de deșeuri reciclabile. O parte din aceste cantități de deșeuri generate de populație poate fi transformată în compost, un excelent îngrășământ pentru sol. Strategia pe care liberalii o propun are ca obiectiv și eliminarea taxării populației într-un orizont de 3-5 ani.
Președintele PNL Ialomița, deputatul Gheorghe Tinel a discutat în cadrul unei conferințe de presă și despre situația de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, acolo unde, unele secții au deficit de personal medical, iar altele au mai mulți medici decât numărul de paturi prevăzut pentru secția respectivă.
PNL Ialomița a sesizat Instituției Prefectului o neconcordanță între procesul verbal și un proiect de hotărâre al Consiliului Local Urziceni.
Tribunalul Ialomița s-a pronunțat și în dosarul în care PNL Ialomița a solicitat invalidarea mandatului primarului orașului Fierbinți-Târg, pe motiv că acesta a fost condamnat la 4 luni de închisoare, cu suspendare. Instanța a admis contestația liberalilor cu privire la acest aspect. Ca atare, la Fierbinți se vor organiza alegeri parțiale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.