VIDEO: Plăți record la AFIR în anul 2017


Plăți record efectuate de Agenția pentru Finațarea Investițiilor Rurale în anul 2017. Peste 1,7 miliarde de euro … este suma totală a plăților efectuate către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice locale. În cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate principalele performanţe obţinute de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. În anul 2017 AFIR a avut un target de 1,4 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile prin FEADR. În total au fost contractate 14.641 de proiecte cu un grad de absorbţie de 35,29%, faţă de un grad de absorbţie de 15,03% înregistrat în 2016.
La nivel județean, în anul 2017, Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Ialomița a efectuat plăţi în valoare peste 13 milioane de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse pe Măsura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. În acest sens, au fost semnate peste 80 de contracte în sumă de 3. 500. 000 de euro.
Ialomița este campioană la accesarea fondurilor pentru amenajarea sistemelor de irigații.
Alte 35 de cereri de finanțare au fost primite pentru dezvoltarea fermelor mici, iar 65 de cereri au vizat investițiile în exploatațiile agricole.
Și unitățile administrativ teritoriale au beneficiat de fonduri europene prin PNDR. Pentru investițiile în dezvoltarea infrastructurii de bază în mediul rural, mai exact pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă, înființare canalizare au fost depuse 5 cereri de finanțare, plățile ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.