VIDEO: O sportivă de aur! Diana Gheorghe, campioană europeană la karate


Aur pentru Ialomița la Campionatul Mondial de Karate din Malta! Diana Gheorghe, sportiva legitimată la CSM Slobozia și-a adjudecat titlul de campioană europeană la kata după o demonstrație de mare complexitate. La europenele din Malta au participat 1.267 sportivi din 29 țări.
Este trecut de ora 19, iar în sala de sport a Clubului Satori din Slobozia, Diana Gheorghe conduce antrenamentul cu ceilalți sportivi. Practică de la vârsta de 8 ani karate, iar după ani mulți de muncă, a reuşit o performanţă de excepţie la Campionatele Europene de Karate desfăşurate în Malta. Demonstrația alcătuită din mișcări bine definite, bazată pe tehnică, viteză, forță și echilibru a impresionat juriul, astfel că Diana a obținut titlul de campioană europeană la kata. Diana a luptat în finală la kumite cu o multiplă campioană europeană a României, iar la această secțiune a obținut argint.
Evoluția strălucită a sportivei nu ar fi fost posibilă fără efortul și îndrumarea antrenorilor.
Deși Diana a avut clipe când simțea că este pe punctul de a renunța la acest sport, a avut toată susținerea familiei și a antrenorilor. Adolescenta cu mișcări de mare maestru și cu o disciplină de fier își dorește să ajungă antrenor de karate, iar performanța sa face cinste județului din care provine.
Diana este un exemplu și pentru ceilalți sportivi. Matei are vârsta de 8 ani și participă deja la competiții de profil. Este convins că dacă se va antrena intens, va obține rezultate și mai bune.
Înființarea secției de karate în urmă cu cinci ani la Slobozia s-a dovedit un demers de succes, iar inițiatorii au demonstrat că dincolo de barierele imaginare create între diferite stiluri sau forme de arte marțiale, există obiective, idealuri și de ce nu, interese comune care conduc la performanță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.