VIDEO: Noutăți în materie de agricultură performantă la Târgul Agriculturii Românești


O agricultură performantă are nevoie de investiții majore, cercetare-dezvoltare și inovare, tehnologii moderne, utilaje și echipamente de ultimă generație, semințe, pesticide și input-uri … de la această premisă au plecat și organizatorii Târgului Agriculturii Românești găzduit de municipiul Slobozia. Evenimentul aflat în organizarea Asociației Producătorilor de Porumb din România oferă informațiile necesare dezvoltării și modernizării activităților de natură agricolă a tuturor celor interesați – fermieri, specialiști, agricultori individuali, public larg. A doua zi a târgului a continuat cu o serie de conferințe în care oficialii Guvernului au prezentate măsurile adoptate pentru sprijinirea agriculturii românești de la creșterea salariului minim din sectorul agricol la alocări financiare pentru consolidarea fermelor de familie, procesării producției și programului național de reabilitare a infrastructurii de irigații.
La Târgul Agriculturii Românești de la Slobozia au luat parte și parlamentarii ialomițeni care au pus accentul pe creșterea productivității agricole și dezvoltare economică.
Producătorii și distribuitorii de semințe, pesticide, insecticide, îngrășăminte au resimțit unele pierderi financiare din cauza măririi prețului la inputuri, dar încearcă să ajusteze prețurile, astfel încât fermierii să nu fie afectați.
Vizitatorii pot participa la Târgul Agriculturii Românești de la Slobozia până pe data de 11 iunie 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.